BannerRenzPagina
Renz van Haandel

Renz, mede-eigenaar van Empower CrossFit Uden, deelt zijn leven met Eefje en hun zoons Diem en Gus. Zijn reis met CrossFit begon in 2011, en een jaar later begon hij met coachen. Wat Renz zo geweldig vindt aan CrossFit, is de methodologie en de community. Ongeacht iemands niveau of doelen, kan iedereen hier zijn plek vinden. Voor Renz zit de voldoening als coach in het helpen van mensen die de wil hebben om zichzelf te ontwikkelen.

Passie voor CrossFit en BMX.

Naast zijn eigenaarschap bij Empower, leidt Renz het Olympische BMX-team naar de Spelen van 2024 in Parijs. Hij is trots op zijn bijdrage aan Olympische medailles, wereldtitels en Europese titels. Het doel is opnieuw (gouden) medailles te behalen op de Spelen van 2024.

Na het voortgezet onderwijs is Renz begonnen aan de opleiding ROC Sport & Bewegen. Vervolgens heeft hij de voltijd opleiding fysiotherapie gevolgd. Renz heeft diverse verdiepende cursussen afgerond en is ook CrossFit Level 2 Trainer. Hij heeft altijd al interesse gehad in het gezondheidsaspect van sport en vindt de sociale aspecten ervan leuk. Bovendien haalt hij plezier uit het begeleiden van mensen.

How it all started.

Renz' affiniteit met BMX komt niet uit het niets. Hij stond zelf achter het starthek van Europese en wereldbekerwedstrijden. Tijdens zijn off-season zocht Renz naar een nieuwe uitdaging voor zijn training en maakte kennis met CrossFit via de vrouw van zijn BMX-trainer, die destijds CrossFit-training gaf.

Tijdens een BMX-wedstrijd brak Renz zijn pols, wat leidde tot een lang hersteltraject. Dit belemmerde zijn BMX-carrière, maar stimuleerde zijn groei als coach en atleet. Naast zijn vaste trainingstijden begon hij een voltijdopleiding fysiotherapie. Zijn leven bestond uit studeren, zelf trainen en training geven.

Na het afronden van zijn studie werkte Renz enkele jaren als fysiotherapeut bij Wolbert Fysio, gaf CrossFit-training bij HillFit en werkte voor TeamNL. In 2022 nam hij samen met Marnic HillFit over en kozen ze ervoor zich volledig te storten op hun kersverse bedrijf Empower CrossFit Uden, waar hij de fysiotherapie-afdeling ontwikkelde.

Een woordje van Renz.

Het leukste aan coachen vind ik mensen écht kunnen helpen door kennis en ervaring te delen. Ik ben ervan overtuigd dat alles wat we bij Empower doen een grote positieve invloed heeft op de fysieke en mentale gezondheid van onze leden, waar ze hun leven lang profijt van hebben.

Ik heb geleerd dat barrières die in het begin ontmoedigend lijken, vaak meevallen. Het is simpelweg een kwestie van volhouden, niet opgeven en jezelf steeds beter leren kennen, zodat je realistische doelen kunt stellen. Mijn werk voelt echt als een hobby waar ik mezelf helemaal in kwijt kan, ik moet daarom ook bewust tijd vrijmaken om leuke dingen te doen met mijn gezin, familie en vrienden.

Contactformulier

Neem contact op.