Scherm­afbeelding 2023 11 13 om 15.21.40
Marjolijn de Ruijter

Marjolijn is sinds 2020 coach bij Empower. Ze woont samen met haar vriend Pieter en hond Yara. Ze wil leden inspireren om van het proces te genieten, trots te zijn op successen en op zoek te blijven naar uitdaging. Ze hoopt leden zelfvertrouwen te geven door hen bewust te maken van hun eigen potentie. Na jaren als vaste coach fungeerd te hebben, kunnen we ons op dit moment geen betere back-up coach voorstellen.

Dé perfecte match.

Naast coach bij Empower heeft Marjolijn haar eigen onderneming genaamd 'Bij de Ruijter Jongeren coaching'. Hier focust ze zich op het vergroten van zelfredzaamheid bij jongeren tussen de 12 en 21 jaar oud. Met diverse methoden en opdrachtgevers zorgt dit voor een afwisselende werkweek.

Ze geeft onder andere Empowerment training op middelbare beroepsscholen, wat vanzelfsprekend mooi aansluit bij de visie van Empower; 'mensen in hun kracht zetten'. Sport is voor haar een manier om in contact te komen met jongeren. CrossFit en de benadering ervan weerspiegelen vaak gedragspatronen in het dagelijks leven. De benadering van Marjolijn past daarom perfect binnen ons team.

How it all started.

In 2016 kwam Marjolijn via haar zus in aanraking met CrossFit. Ze zag hoeveel fysieke progressie ze in een jaar had geboekt en besloot het ook te proberen. In het begin lag haar focus vooral op snelle fysieke verandering, maar in de loop der jaren verschoof dit naar innerlijke progressie. Het gaat nu om jezelf zowel fysiek als mentaal gezond, energiek en fit voelen. Ze heeft geleerd dat 'zo snel mogelijk' progressie maken niet altijd duurzaam is, wat haar ook verder heeft gebracht in haar werk en dagelijks leven.

Een woordje van Marjolijn.

Ik hou van avontuur. Tijdens mijn werk met jongeren bracht ik een week door in Frankrijk, waar het flink gesneeuwd had. We besloten buiten te gaan wildkamperen. We groeven onze slaapplekken uit in de metershoge sneeuw en creëerden zo een knus plekje. De hele dag bezig zijn met deze essentiële zelfzorg was voor mij een heel bijzondere ervaring.

Het leukste aan CrossFit vind ik de enorme variatie. Hierdoor is er altijd iets wat bij je past en werk je automatisch aan de punten waar je nog moeite mee hebt. Het is altijd een uitdaging! Elke week kun je jezelf opnieuw verbeteren. Daarnaast waardeer ik vanaf het begin de connectie met de andere leden enorm.

Mijn beste prestatie in CrossFit is waarschijnlijk het kwalificeren voor een buddy finale wedstrijd met coach Dominique. Tijdens de CrossFit Open in 2020 behoorde ik tot de beste 10% wereldwijd, wat ik ook heel gaaf vond!

Contactformulier

Neem contact op.