Scherm­afbeelding 2023 11 13 om 15.31.52
Dominique van Eeten

Voor wie haar nog niet kent: dit is Dominque, oftewel onze Do. Do is onze coach (CF-L1) met relatief de meeste levenservaring in de sport. Wisten jullie dat Do begon als lid bij de Teens in 2016? Nu staat ze sinds april 2023 voor de groep als coach bij Empower en daar zijn wij trots op! Het mooiste vindt Do het om te zien dat leden zichzelf blijven verbeteren en boven zichzelf uitstijgen. Ze streeft er zelf ook naar om elke training alles eruit te halen wat er op dat moment in zit, of je nu een goede of minder goede dag hebt. Dat motiveert en mede daardoor zorgt ze altijd voor een positieve vibe in de training, maar als je les van Do hebt gehad, dan weet je dat natuurlijk allang.

CrossFit met de Fam!

Dominique is in aanraking gekomen met CrossFit door haar ouders, die al meer dan 10 jaar bij ons CrossFitten. Zij hebben niet alleen Dominique, maar ook haar zus en broer weten te motiveren en aan te steken met het 'CrossFit virus'. Nu traint Do niet alleen samen met haar ouders, broer en zus, maar begeleidt ze hen ook als coach voor de groep.

Naast haar vaste avond als coach en haar bereidheid om trainingen over te nemen wanneer dat nodig is, heeft Do ook een fulltime baan als Junior Communicatieadviseur bij Jumbo Supermarkten. Naast deze vette kantoorbaan, geniet ze ervan om actief te zijn als coach en zelf intensief te trainen in een energieke omgeving.

De drijfveer achter Do.

Op 4-jarige leeftijd begon Dominique met hockey, een sport die ze tot haar 22e met plezier heeft beoefend. Ze heeft in selectieteams gespeeld en toen ze ging studeren, sloot ze zich aan bij een vriendinnenteam. "Als ik maar met leuke en gezellige mensen ben," geeft Do aan. In haar vrije tijd geniet ze van activiteiten met haar vriend, vriendinnen, familie en haar hond Henk. Voor Do is gezelligheid, een goede sfeer en fijne mensen het allerbelangrijkste. Dat is ook de belangrijkste reden waarom ze graag training geeft bij Empower. 

Naast de diversiteit in training en het verkennen van fysieke en mentale grenzen, waardeert ze bij CrossFit ook het community-aspect. Ze heeft veel nieuwe mensen leren kennen en kan zeggen dat ze er nieuwe vrienden en vriendinnen aan heeft overgehouden. 

Een woordje van Dominique.

Ik ben begonnen met CrossFit bij de Teens, train samen met mijn ouders, broer en zus, en heb ook vrienden en vriendinnen gemaakt. Ik kan met zekerheid zeggen dat CrossFit meer is dan alleen een uurtje trainen. Met de positieve invloed van mensen om je heen kun je veel bereiken, zowel op sportief, sociaal als carrièregebied.

Het is een proces van twee stappen vooruit en soms even een stap terug. Die stap terug vind ik soms nog wel lastig, maar door consistent te blijven trainen, kun je op lange termijn veel bereiken. Een tijd geleden had ik niet gedacht dat ik ooit een muscle-up zou kunnen, en nu kan ik er meerdere achter elkaar uitgooien, bijvoorbeeld in Open workout 24.3. Ook had ik niet verwacht dat ik nu als CrossFit Level 1 Trainer voor de groep zou staan, toen ik begon als lid bij de Teens. Daarnaast sta ik regelmatig te feesten met mensen die ik heb leren kennen via CrossFit.

Ik kan mijn ervaringen goed gebruiken bij het coachen van leden, en het is voor mij heel belangrijk dat ze met een fijn en voldaan gevoel naar huis gaan, zodat ze de volgende keer weer met een glimlach voor me staan in de groep.

Contactformulier

Neem contact op.