MarnicBanner2Pagina
Marnic Arts

Marnic, mede-eigenaar van Empower CrossFit Uden, deelt zijn leven met Romy, zoon Lowen en hond Charlie. Marnic komt oorspronkelijk uit Liessel, heeft tijdens zijn studie een tijdje in Nijmegen en Cuijk gewoond, en woont sinds 2015 in Uden. Sinds 2012 staat Marnic voor de groep als coach. Het meest leuke aan het coach zijn, volgens Marnic, is de invloed die hij kan uitoefenen op de fitness en gezondheid van leden door een omgeving/beleving te creëren waar ze graag naartoe blijven komen. Hij vindt het leuk om met een team samen te werken dat volledig achter de werkwijze staat en in staat is om deze impact te realiseren.

Van voetbal via atletiek naar CrossFit.

Marnic is altijd veel met sport bezig geweest. Als kind begon hij met voetbal en later kwam daar atletiek bij. Tijdens het voetbal had je altijd een zomer en winterstop, wat mooi opgevangen kon worden met atletiek. Later besloot hij te stoppen met voetbal om zich volledig op atletiek te focussen. Hij hield van allround fitness en nam voornamelijk deel aan de meerkamp, waarbij in een weekend 10 verschillende disciplines werden beoefend. Met als hoogtepunt een zilveren medaille op het NK bij de junioren.

Na het voortgezet onderwijs ging Marnic naar het ROC Sport en Bewegen. Hier maakte hij kennis met verschillende sporten en het geven van training. Tijdens de opleiding groeide zijn interesse in de invloed van voeding op prestaties, wat leidde tot zijn keuze voor een vervolgopleiding Voeding & Diëtetiek in Nijmegen. Aan het einde van de opleiding koos hij de minor Sportdiëtetiek op trainingscenter Papendal. Na het afstuderen voltooide hij de post-HBO Sportdiëtetiek en kreeg de beschermde titel 'Sportdiëtist'.

How it all started.

Marnic was op zoek naar een trainingsmethode waarbij een mix tussen uithoudingsvermogen en krachttraining centraal stond. Via YouTube en Google ontdekte hij CrossFit en raakte geïnspireerd door de complexe bewegingen van het gewichtheffen in combinatie met turnachtige oefeningen. Het inspireerde hem vooral om te zien hoe makkelijk het eruitzag bij Rich Froning en de onoverwinnelijke houding die hij daarbij had. Marnic begon deze technieken in de sportschool te trainen.

Tijdens zijn eindstage van de opleiding Voeding en Diëtetiek kreeg hij de mogelijkheid om stage te lopen bij HillFit Uden. Dit groeide uit van een paar consulten en avonden training geven naar een volledige werkweek. Na enkele jaren als Head Coach en Manager nam hij samen met Renz in 2022 HillFit over en gaven ze er een nieuwe impuls aan onder de nieuwe naam 'Empower CrossFit Uden’.

Een woordje van Marnic.

Ik hoop mensen zelfredzaamheid te kunnen bieden bij het handhaven van een gezond voedingspatroon en het behouden van een fit lichaam. In mijn omgeving zie ik dat mensen vaak veel aandacht leggen op de minder belangrijke aspecten in hun voeding/leefpatroon en de eenvoudige (en belangrijkste) dingen negeren. Het allerbelangrijkste vind ik dat mensen consistent blijven trainen. We streven ernaar een omgeving te creëren waar mensen graag naartoe blijven komen, waarmee de belangrijkste stap is gezet.

Bij Empower passen we de inhoud van onze trainingen niet aan op wat leden 'prettig' vinden. Bij ons zie je ook geen mensen die kiezen voor de weg van de minste weerstand. Wij zijn er juist om onze leden te leren wat nodig is om bepaalde resultaten te behalen, en daar zul je structureel en relatief intensief voor moeten trainen. Onze omgeving (sociale invloed) is daarom een sterke factor voor mensen die net beginnen met CrossFit.

Ik vind het geweldig om samen te werken met Renz en de andere coaches die dezelfde visie delen. We zijn trots op het feit dat we onze aanpak en werkwijze vooropstellen, omdat we weten dat we daarmee het gewenste resultaat bereiken bij leden... zelfs als ze dat zelf nog niet doorhebben ;)

Contactformulier

Neem contact op.